photos – life – thought

gambar simpanan

#primeouting2012azriaris

salam,
sempena hari cuti pertabalan YDP Agong, pada 11 April 2012 (Rabu), aku telah mengambil keputusan utk outing ke bandaraya Kuala Lumpur. pada mulanya aku invite kwn2 kt instag, ada yg nk join, tp mungkin disebabkan kelapangan masa yg tidak diizinkn, mrk xjoin. so, seorang diri lah aku ke kotaraya kuala lumpur bertemankan kamera + 35mm yg dipinjam dr zuraimi. yup, sbb itulah nama post ni prime-outing. sbb aku hanya guna prime lens. nk jugak rasa mcm mana pengalaman merasai viewfinder FX body yg attach 50mm. heee…

selamat scrol ke bawah =)

below are the original & instagram(square pic) version:

Advertisements

you play, they dance


alone is apart of everything


Le Tour De Langkawi 2012 – Stage 6 – Chin Swee Caves Tample

assalamualaikum WBT

keghairahan dlm diri aku utk melihat & merakamkn gambar pendaki2 bukit berbasikal sangat membuak2. walaupun pd ketika itu aku kurg sihat (ehem2). aku mintak MC & terus ke Chin Swee Caves Tample. spot yg sangat cool utk melihat dgn lebih dekat climber2 ni berhempas pulas mendaki hingga ke puncak Genting Highland! aku xblh bygkn betapa sihatnya mereka, betapa kental nya mental mereka, betapa fit nya mereka semua!!! aku teringin nk naik kuda kuning aku mendaki ke Genting Highland 1 hari nanti. insyaallah la klau kuda kuning aku tu dh bertukar kepada yg lebih ringan! hahaha… cukup berpuas hati & berbaloi2 mak oi! supporter2 kental “LeTua”, “sprintMachine” yg dtg memriahkan lg suasana pada ketika itu. terima kasih kpd mereka kerana sponsor kambing bakar!!! sumpah next year aku nk pg lagi. trima kasih juga kpd en ameer sbb ajak pg! serious aku xboleh terangkan dgn kata2 perasaan aku alamai ketika itu di blog ini. so rider2 kental, kwn2 rider, selamat menjamu beberapa gambar di bawah!
(p/s: nnt aku upload video)


photo outing – rumah lama

salam semua.
kali ni outing ke dua bersama rakan2 gambar.
tempat: rumah lama jalan chulan

balik dr outing aku diserang demam seseme. sekumpulan nyamuk yg dahagakan darah manuasia mnyrang kaki ku yg mulus sewaktu sesi bergambar sdg dijalankan. aku bawak balik kenangan & kesan bintat yg agak banyak! the outing was blast. kita main CLS. but bnyk pics CLS dlm body Razlan. so ini yg ada dlm body aku.

sekian.
spread the love!


hari pertunangan Azri & Nina

salam,

alhamdullillah syukur nikmat… tanggal 25 dec 2011, telah berjaya dgn jayanya majlis pertunangan kami berdua. terima kasih kpd rakan2 yg hadir. kwn2 band dr Joho, kwn2 Nina dr UMP, & kwn2 dr Kulai. trima kasih jgk kwn2 yg dtg tlg snapkn gmbar kami! utk tunang tiada budget gambar. spatutnya ada 2 camera yg beroperasi merakamkan gambar ketika majlis tersebut, tp syg SD card Paen corrupted. gambar2 yg cantik hilg begitu sahaja. majlis kami buat simple2 je. tiada khemah apa2 pun. buat dlm dewan mini di flat Tmn Putri, Kulai. alhamdulillah majlis berjalan lancar. thx kt Ibu & Mak sbb bersungguh2 menyediakan gubahan hantaran yg cantik2!!

mmber2 aku ade gk tnya, ‘nebes x nk jd tunang orang?’ sehari sblm aku bertunang.
aku lek je uh & jawab, ‘xdla, biase je… lek uh tunang je kot. bkn akad nikah’. gle kerek an aku?
bila tiba hari yg sebenarnya, hamek kau, seram sejuk satu badan…
hahahaa

dear, syg xblh lupa masa kamu turun dr umah nk masuk dewan. dr jauh syg nmpak kamu mcm bidadari lah. hamboiiii!!! stat dr tu lah bdn syg seram sejuk je rase… mcm mana lah nnt time akad nikah kn dear?

so….,
serba sedikit gambar yg dirakam ketika majlis tersebut…

sampai sini dulu.

sekian,
spread the love!!!


2012 is a new begining

salam alaikum semua!
selamat tahun baru 2012!!
tiggalkan semua kenangan pahit anda yg lepas. kita bawa yg indah itu terus ke depan! kita cipta bahagia pada masa akan datang & seterusnya. yg duka itu jdkn batu loncatan utk anda terus maju! yeaaah!!! terima kasih sekali lagi sbb anda still dtg menjenguk blog ini. walaupun dlm 2011 aku jrg update. ketiada masaan mungkin. tp insyaallah dlm 2012 ni, aku akn kembali active update blog ni utk tatapan anda yg mengunjungi blog ini. dan insyaAllah aku akn create domain baru utk nmpakkan blog ni lebih official! so, dlm post ni aku nk kongsi apa yg berlaku pada 2011. xdla bnyk cerita cuma, ada lah sedikit perkongsian dgn anda semua.

2011 aku masih dgr lagu2 keras seperti mereka di atas. yup! jiwa aku masih ada kekerasan disebalik kelembutan.rraauuww!!!

orang lama. t-shirt ni mmbr aku Ikhwan yg bagi. thx Don!

cap. 2011, aku selalu pakai cap ni. beli time sale Raya Aidilfitri. selesa & simple. aku nk beli fullcap, tp dh berjuta org pakai kt Malaysia ni. xrare lah!haha!

kitab terfaktab! artwork aku tahun 2010 jd front cover kitab ni. an urban, indie books from my fellow. thx Karim! harap2 sgt 2012 ramai lg yg boleh berkolaborasi dgn aku. heh!
p/s: ehem2, bila boleh dpt ehem2 en Karim?

ouh ouh ouch! yup. ini kotak iPad2 pemberian Bonda. hilang sama2 dgn D80 aku. 12.11.2011 tarikh hilangnya. aku guna xsampai 4 bulan. serious gadget ni sgtttt best! insyaAllah 1 hari nnt, aku akan ganti semula. ambillah pencuri oi… iPad tu tetap kepunyaan aku sbb aku engrave nama aku kt belakang iPad tu! hahahaa padan muka kau!!! D80, bersemadilah engkau bersama tuan barumu… smoga dia menghargai mu ya… terima kasih sebab berkhidmat dgn baik & sempurna dgn aku! dlm masa sebulan aku cari fund & recover smula dari kehilangan camera aku. alhamdullilah kini aku dh lengkap!!

Perodua. alhamdulillah… sampai hari ni aku masih di sini mencari rezeki utk teruskan kehidupan aku.

Jiwa tetap halus brader!!! tahun 2011 aku bnyk tgk konsert band2 yg legend je. mcm search, sweet charity & blues gang. yelah, sementara mereka ada… ayah, thx sbb ajar & kenalkn along pd mereka. ayah ialah legend rock no1 pada along!!!

riding2. dh kurang. awal2 tahun 2011 je aku active. skrg aku dh gemok. nk kayuh pn malas. kesian basikal aku tersadai kt store rumah. mana tahu 2012 aku kembali ride utk kekalkn kesihatan? ye x?

kereta kebanggaan nasional! tidak pernah menghampakan!!!

2011 aku kembali semula kpd Dunhill. lepas batuk2 hisap LM menthol, aku beralih pada Dunhill. dunhill sgt sedap lebih2 lagi bila lepas makan! maaaaaaasyuk!

Band? 21HB January ni insyaallah performance aku yg last dlm band. lpas tu aku nk quit! opsss! bkn quit main music. aku nk quit main band je. aku xblh nk bahagi masa & utk tahun 2012, aku nk focus kt Photography dulu. Music dh ada dlm jiwa ni brader. mana boleh quit!!!
p/s: gitar ni aku kene pgg, xblh baling. berderai nnt, aku yg rugi. haha

roots roots roots. love peace & harmony. sentiasa dengar kata beliau dlm setiap lagunya sebab keamanan itu penyelesaian paling utama!

& terakhir paling bermakna dlm 2011, pertunangan aku dgn Gadis!!! berlangsung pada 25 dec 2011. insyaAllah 2012 akan aku tamatkan status sebagai seorang lelaki bujang. hehee… selangkah je lagi. so, skarang aku dlm process utk mencari fund buat khawin! anda2 semua kena lah tolong. mcm mana? hire lah aku!!! hahahaa…

thx again kpd pengunjung2 blog ini!

sampai sini.
sekian.


thank god i still have a camera


mighty love #24 & friends

salam evrybody!
cuti ry yg sgt panjang….!
Aku mnghargai setiap masa santai yg ada utk dihabiskn bersama keluarga, gadis & kwn2. Kna bahagi btul2 biar adil. Hahaaa.
So, brjln dgn gadis ke Johor cr brg sikit, then lunch dgn loq & wan song. Ptg tu balik : Angsana > Jackel tampoi > Angsana smula > Kulai g amik mak cik > Nasi lemak wak kentut > Psr mlm > Rumah gadis > Rumah ibu & ayah. Sronok sronok! Tp smua gmbr di bawah taken at Johor. Kt Kulai tadak amik.


Light Grafitti

Love is like light

until here.

Spread the love!


mighty love #23

This slideshow requires JavaScript.


terfaktab & sweet charity

This slideshow requires JavaScript.

ehem!!
testing2…. lama dh x upload gambar…

so…. 2 post dlm 1.

i went to ‘Terfaktab launching’ at UYA Distro, Subang. two of the writers was my friend.
Aqram & Reen
support their effort in writing. gud job guys.
may allah give u guys lots of idea to imagine & write after this!

mlm tu pulak.
i went to stadium Merdeka to watch ‘Konsert 2 Raksasa’!!!
aku dgr sweet Charity dr darjah 1 okay!
my father yg paksa suruh dgr.
mana xnya, bgn tdur ayh psg kaset, dlm kereta ayh psg, nk mkn ayh psg.
serba serbi dgn Sweet Charity.
thx ayah… =)

selamat hari ahad & selamat melihat gambar2 aku semula.


GBM – Melaka

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

ada lagii!!!! belum upload lagi…
nnt ye aku update..

thx to Nong-nong sekalian. (Nong Lewan, Nong Zelan & Nong Zerai)
xlupe jgk kpd pakcik driver taxi F1 & pakcik driver bus a.k.a. tourist guide.
Melaka trip was so blast!


comforting

a warm – not so cold – puke

DSC_0008

thank you


trima kasih ibu & ayah

Untitled_Panorama1

DSC_0242

DSC_0200


(more…)


random #7

outing with GBM – P2 PVD Photog team
nice fren i had here. crazy & funny like shit!
thx guys…

DSC_0190

(more…)


random #6

Peace comes from being able to contribute the best that we have, and all that we are, toward creating a world that supports everyone. But it is also securing the space for others to contribute the best that they have and all that they are.

1

2

3

(more…)


random #3

hye guys!!!


before migrate

ini koleksi gmbar dinner ngn kawan-kawan kt JB sblm aku pindah ke Rawang.
campur dinner farewell kecik dpt kje kt TNB & aku di Rawang.
sorry sgt sbb aku lmbt upload gmbr2 ni sbb aku xd bnyk masa nk on9.

I love U all Brahs!!!