photos – life – thought

keluarga

pusaka jgn sesekali kita gadai!

pusaka kita yg ada jgn pernah sesekali kita sia-sia kan. bukan sebidang tanah jadi ukuran, tetapi nilai di sebalik sejarah setiap butiran tanah. tak perlu takut hilang tanah kerana pastinya kita akan kembali ke tanah jua. tapi takutlah kepada kehilangan cinta, kasih sayang & rindu kepada ibu & bapa, adik beradik sementara masih ada. warisan yg semakin lama semakin ditenggelami kemodenan,kesenangan,kemewahan hingga kita lupa asal & usul kita sewaktu kita belajar mengenal apa itu dunia.permudahkanlah ya Allah segala urusan seharian sanak suadara terutamanya ibu bapa & adik beradik kami.lindungilah pusaka & warisan kami.berkatilah segala pengorbanan & perjuangan orang-orang yg terdahulu yg kini memberikan keselesaan kehidupan kepada kami. amin ya robbal alamin.


congratulation Mr Syed Haikal!!!

all the best for your future life, wife, work, family, & dreams!

terima kasih kerana berkenalan dgn aku kal. it’s really great to know you brother!

Mr & Mrs Haikal


hari pertunangan Azri & Nina

salam,

alhamdullillah syukur nikmat… tanggal 25 dec 2011, telah berjaya dgn jayanya majlis pertunangan kami berdua. terima kasih kpd rakan2 yg hadir. kwn2 band dr Joho, kwn2 Nina dr UMP, & kwn2 dr Kulai. trima kasih jgk kwn2 yg dtg tlg snapkn gmbar kami! utk tunang tiada budget gambar. spatutnya ada 2 camera yg beroperasi merakamkan gambar ketika majlis tersebut, tp syg SD card Paen corrupted. gambar2 yg cantik hilg begitu sahaja. majlis kami buat simple2 je. tiada khemah apa2 pun. buat dlm dewan mini di flat Tmn Putri, Kulai. alhamdulillah majlis berjalan lancar. thx kt Ibu & Mak sbb bersungguh2 menyediakan gubahan hantaran yg cantik2!!

mmber2 aku ade gk tnya, ‘nebes x nk jd tunang orang?’ sehari sblm aku bertunang.
aku lek je uh & jawab, ‘xdla, biase je… lek uh tunang je kot. bkn akad nikah’. gle kerek an aku?
bila tiba hari yg sebenarnya, hamek kau, seram sejuk satu badan…
hahahaa

dear, syg xblh lupa masa kamu turun dr umah nk masuk dewan. dr jauh syg nmpak kamu mcm bidadari lah. hamboiiii!!! stat dr tu lah bdn syg seram sejuk je rase… mcm mana lah nnt time akad nikah kn dear?

so….,
serba sedikit gambar yg dirakam ketika majlis tersebut…

sampai sini dulu.

sekian,
spread the love!!!


within 45mins, im nothing!!

Salam,

kwn2 smua.thx ye sbb ingt kt aku.ujian ni cukuuup buat aku rasa down.aku beli cmera tu guna duit PTPTN thun 2008 dlu.1sem aku mntk duit ayh utk mkn.bnyk sgt gmbr2 yg aku dh rakam.band,kwn2,tmpt,family n wedding.skrg yg tgl gmbr2 kt blog je.ipad plak pemberian dr ibu aku.6bln je smpat guna.ksian kt ibu.along mnta maaf ye ibu sbb xjg ipad tu dgn baik.slalu along bwk ipad tu kemana2 dlm beg.tp td along leka.along nk cepat pg toilet & lunch.kwn2 yg mntk tlg aku ambil gmbr utk wedding(don & wansong),maaf aku xdpt tunaikan.yg ade pn cam HP & SLR je.gadis,thx sbb kamu ada dgn sy spnjg hari ni.trima kasih sbb sanggup kongsi duka dgn sy.nasib baik Bilal xhilang kn?psn kt erin mntk maaf ye.sbb sshkn dia pg 2 giant yg slh.GPS pn hilang,smua tmpt2 faveret hilang.xthu dh nk pg mna2 lpas ni sbb xthu jln.arep,adib & razlan thx sbb call.dian thx sbb tumpangkn nina tdur rmh kamu.

Aku pandang brg2 itu kerana ‘nilai sentimental’ nya,bkn kerana ‘nilai ringgit’ nya sebab aku percaya ringgit blh dicari, tp masa & kenangan xblh.

Tuhan, aku percaya dgn Qada’ & Qadar mu.aku redha & aku juga percaya setiap apa yg berlaku ada hikmahnya.syukur kerna kau tidak hilangkan keluarga,kekasih,kwn2 & rzekiku.

Kwn2 smua,anggap la ini sbgai iktibar.jgn sesekali tglkn apa2 jua brg yg berharga dlm kereta wlau seminit!

Ttup cerita ni, kita buka crita baru! D700 + 17-55mm f2.8 + 50mm f1.4 + 70-200mm f2.8 wa nk lamar lu org! 2years lead time!! standby!! Ibu, along cuba dptkn smula ipad yg ibu bg tu ye.along terkilan sgt bu…

Sekian, terima kasih.

-azri aris-
-13/11/2011-


salam aidiladha 1432H

assalammualaikum semua!!!

selamat menyambut hari raya aidiladha 1432H kepada ibu,ayah,gadis & kwn2 yg visit blog ni.
bermakna & sgt bermakna!
Hahahaa.
Mudah2an Allah permudahkan segala urusan kita utk langkah yg seterusnya ye gadis?

Gambar2 kt bawah ni semuanya di ambil di kampung halamanku, Felda Bukit Batu.


quite! she told everything…

no words can describe my feeling towards her that night. thx Allah, Ibu, Ayah, Gadis & also Bilal. =)

my show went so-so that day. been long time not play with G7. plug & play. but still nice. thx ayul, peter & nizam.

Kecik, izwan, herwan, loq, aypul, abang, mizi

long journey but i felt so happy in the end. i learn that world still need me.

gadis, Love You!!


trima kasih ibu & ayah

Untitled_Panorama1

DSC_0242

DSC_0200


(more…)


terima kasih GADIS!!!

fullhouse

(more…)


hari tanpa camera

semalam (18-11-2010) adalah hari tanpa camera. sebab semalam aku keluar tanpa camera. aku keluar dgn gadis dari pagi sampai ptg, then dinner dgn Fam. sebenarnya aku bawak camera aku. tp aku tinggalkan dlm kereta je. jgn simpan atas passenger seat.sebab org malaysia masih jakun dgn barang elektronik & akn menyebabkan berlakunya kecurian. aku pun xtahu knapa aku malas nk bawak keluar camera smalam. tp aku rasa betul apa yg org slalu cakap. setiap yg berlaku psti ada hikmahnya.

mighty love

pkul 6:30am ibu call.kjut aku bngun & mintak tolong buat kerja kt kantin sebab xcukup pkerja. ibu cakap smpai pukul 10:30am je. pastu dh boleh balik. aku pun on je uh walaupun dh jnji ngn gadis nk kuar pukul 9am. aku msg gadis bgth yg ibu call & aku kne tolong kt kntin, tp xd respon. lpas aku send msg je ibu call lg skali. ibu cakap xpyh tolong sbb mak andak dh dtg tolong. aku msg gadis smula bgth yg aku xjd tolong ibu & still xd respon.

8:30am gadis call kjut aku. aku pn bgn & siap2. xsbr nk jumpa gadis!! hr isnin dpt jumpa sekejap je sebab pickup gadis dr larkin & hantar balik rumah. hr selasa pulak jumpa dgn mak dia skali. wlaupun lama shoping utk rya, tp xrse lama.hahaahaa… pkul 10:30am aku smpai rumah gadis & tggu dia bersiap. segan nk naik sbb akak dia ada. congrats to Ira sbb baru melahirkan bayi kedua! xsempat nk angkat Dania & aku xbrani nk pgg baby yg br lahir. bdn mrk terlalu lembut. sblm ni dh jnji ngn gadis nk lyn muvie 3D. so,lpas aku google, hanya kt Today’s Mall – Tiram je yg ada 3D Cinema. nk xnk, kne g situ-lah. sblm gerak, mak bekalkan ns goreng utk aku mkn. mcm tahu2 je aku blum brkfst! hahaa… kitorg grak ikut jln kulai. aku rse mcm dekat, tp lg jauh sbnrnya… smpai counter cinema, aku tnya muvie 3D apa yg ada. akak counter tu ckp ‘Megamind‘ shj. xp, dr xde lgsng & sia2 aku dtg… for the first time aku lyn 3D muvie. gle x up to date aku skrg! dgn spec yg besar gedabak & berat, aku terpaksa pgg spec tu dr start sampai hbis muvie.damn… nsib baik gadis kasi pnjam pipi untuk tahan spec 3D dr jatuh. heee…. selesai tgk muvie, kami bergegas ke Plaza Tasek kt Tmn Tun pulak. sbb nk cr HP untuk Adik. dia dpt 5A dlm UPSR!!! so, sbg ganjaran & tanda tahniah, aku cadang belikan dia HP. tp sebelum kami brtolak, otw ke kereta, aku terserempak dgn Audi yg sgt gah! aku pusing2 kereta tu dgn muka kagum & tetba owner kereta tu dtg. seorg pak cik, mak cik & ank dia. aku senyum & aku ckp tgk kereta je cik. dia senyum & balas ‘minat?’. aku jwb la ‘minat, tp muda lagi’. ‘bagus, blaja rerajin. ni dh keje ke blaja lg? umur brapa?’. ’23 thun cik, dh keja’. ‘xpe…,keje rajin2, bgn pagi-pagi, bnyk lagi masa’. pak cik tu sungguh tidak bongkak kalau dibandingkan dgn status dia. aku bukak pintu kereta & senyum sorg2…

drive terus ke Plaza TAsek! lepas puas belek2 HP yg sesuai, ada beberapa pilihan : Nokia X2, Sony W???? hujung2, aku berkenan dgn SAMSUNG CHAMP!! selesai je beli hadiah, aku bergegas balik ke rumah sebab dh jnji ngn ayah nk dinner mlm ni. otw balik, jalan jam. ksian gadis yg kpnatan tertido dlm kereta. heheee… muuahx!! terima kasih gadis untuk hari yg sgt seronok!

dinner utk azrin

lambat,lambat,lambat sebab jalan jam. ibu, ayah & adik2 dh siap.nasib baik diorg xmarah.huhuu… & aku baru ingt nk save minyk kete, skali ayh ckp nk kuar dgn kereta aku. hahaa… xpla, skali skale. kami dinner kt Anjung Warisan. mkn ns putih lauk siakap 3 rasa, kailan ikan masin, telur dadar, sotong goreng tepung & udang sambal petai. nice! azrin xtahu yg ad surprise utk dia.lpas je hbis makan…, aku trus bagi hadiah tu pd dia. hahahaa… speechless. tu je yg boleh aku gambarkn ttg dia time tu… tahniah adik!! =) smpai skarang, melekat jea hp kt tgn dia…

p/s: ssh kn xde gambar? hahahaaa… tp ketiadaan camera pd hr tu mngajar aku untuk mnyimpan semua kenangan dlm ingatan aku. kita xboleh terlalu bergantung pd teknologi setiap hari. betul x?


My Convocation

Syukur Alhamdulillah atas kurniaan ilahi. Berkat doa & usaha serta dorongan dr org yg tersayang dlm hidup aku (ibu ayah, gadis & kwn2), aku kini sudah bergelar graduan!

Pada 9 Oktober yg lepas, aku menerima sekeping Ijazah pertama aku setelah selama 18 tahun ‘belajar’. Tp aku percaya bukan sekadar ijazah sahaja, aku akn dapatkn kelulusan yg lebih tinggi pd masa akn datang bila cukup kemampuan & persediaan.

Dalam kesempatan ini, aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas pertolongan dr kamu semua secara sengaja atau pun tidak sepanjang usia aku melanjutkan pelajaran di UMP (Universiti Malaysia Pahang). Aku doakan agar rakan2 yg lain terus sukses mengejar cita2 untuk membalas jasa ibu & ayah! Aku juga pohon maaf jika ada melakukan kesilapan secara sengaja atau pun tidak tatkala aku sdang bergurau/menganjing. Sorry pd kwn2 yg ak xsempat nk salam/bergambar…
Pandang kehadapan terus kerana kau sudah selangkah ke dunia yg sebenar!

p/s: gadis, cyg nk masuk dewan bila kamu convo yea…

terima kasih kepada Syazwan b Mazlan kerana sudi merakamkan kenangan indah aku semasa hari yg membanggakan itu…


family dinner at johnny’s restaurant

dh lama xupload gmbr family wa. tempohari kami g mkn kt Johnny, JJ Tbrau. wa suggest tmpt tu sbb wa ngn gadis suke mkn kt sana. =)

guys, a Happy Life came from a Happy Family!!


happy birthday MAK!

eheheee…
selamat hari jadi kepada bonda Gadis! =)
thx jmput sy makan2, gurau2 & kemas2… walau hadiah sy xseberapa, tp rasa terharu sbb di simpan di tempat yg sempurna.

utk korg, slmt menelan gmbar2 di bawah…

sekian, terima kasih…


checklist

1) Ijazah (bakal) (/)
2) GF paling dcintai (/)
3) Perform Gig (/)
3) DSLR (/)
4) Basikal (/)
5) Family yg sporting & supportive (/)
6) Kawan2 susah senang (/)
7) Life as band boy (/)
8 ) Audition raja lawak (/)
9) Lesen kereta (/)
10) Mati ( )

kadang-kadang aku rasa tuhan dh beri aku mcm2 nikmat kt dunia ni kecuali yg terakhir. kadang-kadang aku rasa orang dh tak pandang kewujudan aku lg dh. mereka semua hanya tahu cari silap org lain. tapi bila org tu dh xada, barulah teringat pernah buat salah dan terasa nk mintak maaf.

sedarlah bahawa diwujudkan kita bukan untuk bermusuh-musuhan sesama kita.kadang-kadang perkara kecil boleh jadi penyebab penghancuran & perpisahan.selagi kau org hidup, bermaaf-maafan-lah dan belajarlah menghargai setiap nikmat yg tuhan berikan walaupun sedikit. sebab kita xtahu bila kita nk tanda checklist kita yg terakhir tu.

azri aris
6/4/2010 – 12.33am


wedding adhli di Segamat

tahniah adh! akhirnya berjaya mendirikan rumah tangga. semoga bahagia bersama isteri tersayang hingga ke anak cucu!

mula2 sesat sikit nk ke rumah adh, tp nasib baik nazrul datang awal. dia yg guide jalan ke umah adh. jen, naqi, kimi & zakwan dtg awal. time kami sampai diorg dh nk balik. konvoy dari johor 2 kereta & dari b.pahat 1 kereta. pukul 4PM kami sampai rumah pengantin. wa rase timing cantik sebab org xramai & boleh sembang lebih ngn adh. tp yg xsyoknya adh dh salin baju pengantin. xsempat nk bergambar dgn adh & isteri memakai pakaian raja sehari…

tahnia sekali lagi! =)


di atas pelamin Adhli & Umairah


dua org matang


member2 Adib (bdk2 UiTM segamat)


geng JB sampai, geng MELAKA nk balik. xsporting tol! xpuas jumpa Naqi!


husain anuar


sibuk ngumpat! diketuai oleh Dong (bekas ketua tingkatan 5J1)


Adhli Faiz & Isterinya


golongan-golongan porch bag! ups!


husain & dong

thx Adhli & kawan2!

pukul 6lbih kami bertolak pulang dari rumah Adhli. wa, paen & kalok gi uma ADIB kt segamat. uma baru katanya! seronok adib sem ni. yelah, Sem baru, Rumah baru, Gf baru (kot) & roomate baru. borak2, Ben petik makan kt Sabak Awor. memula wa ingt Ben sebut ‘Sabaok’. dh sampai kt tempat tu baru wa tau spelling dia mcm mana. 2jam jugak nk ke sana. sebab apa lama sangat?


sebab singgah KMJ amik gambar dulu!


layan strobe dulu kat menara Sabak Awor. Ben, Paen, Sopi & Anas.


dh senak perut mencekik, snap 2-3-4-5 group photo. wa jumpa balik kawan lama wa masa kt SMTJB dulu. Nashuha! wa ingat dh matang, skali xubah prangai. mulut dia makin laju! btul x Kalok?thx Ben pinjamkan kereta sebagai tripod.

malam tu jugak kami gerak balik JB. Adib & kawan2 lain pancing tido rumah sewa diorg. tp umpan diorg xcukup kuat. hahahaa

thx Adib & kawan2!


PLKN kem Teluk Sari. Johor

hahahaaa
seb baek wa xterpilih join program ni.


Pertandingan Zapin JOHOR 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009

pertandingan zapin johor 2009
seorang ayah yg sgt supportive!


Aidilfitri ’09 Day 6

majlis bayar Fidyah arwah atok & arwah cik Enal


Aidilfitri ’09 Day 5


Aidilfitri ’09 Day 4