photos – life – thought

Latest

i/am/what/i/am

hey-o gojes people!

just playin wth PS. lama rasanya xada wedding job. heheee…

until here…

spread the love yaw!!!

Advertisements

congratulation Mr Syed Haikal!!!

all the best for your future life, wife, work, family, & dreams!

terima kasih kerana berkenalan dgn aku kal. it’s really great to know you brother!

Mr & Mrs Haikal

KC & OCB Launch Party @Grafa – 29th Jan 12

hello & hello

been soooo long x snap gmbr2 gig. 29th Jan’12 – went to Grafa for KC & OCB split launch party! i found lots of happy & friendly people & friends. sure, kalau ada party mcm ni, aku xkn miss! here’s the series:

Grafa. where? click here

isi perut Grafa

smex

setahun kerja, blum tentu aku dpt simpn duit beli ini bike

can

RM12 for fun, friends, & souvenir. isn’t it cool?

smex again. sound check for KC

grafiti wall

and the show begin!
Jin Hackman

KC

legendary OCB

thank you so much!!!

spread the love

photo outing – rumah lama

salam semua.
kali ni outing ke dua bersama rakan2 gambar.
tempat: rumah lama jalan chulan

balik dr outing aku diserang demam seseme. sekumpulan nyamuk yg dahagakan darah manuasia mnyrang kaki ku yg mulus sewaktu sesi bergambar sdg dijalankan. aku bawak balik kenangan & kesan bintat yg agak banyak! the outing was blast. kita main CLS. but bnyk pics CLS dlm body Razlan. so ini yg ada dlm body aku.

sekian.
spread the love!

mighty love #24


syukur…!! first outing kami selepas bergelar ‘tunang’. seharian bersama berjalan-jalan sekitar ibu kota. makan2. minum2. gurau2. mrajuk2. hahahaa… manisnya! seronok sgt dpt jumpa kamu gadis! sekian lama kita berjauhan. akhirnya dpt juga bersua. terima kasih sbb luangkn masa utk saya sblum pulang ke Johor =)

harap bersabar sebab gambar di bawah boleh bergeark!

sampai sini dulu.
spread the love!!

hari pertunangan Azri & Nina

salam,

alhamdullillah syukur nikmat… tanggal 25 dec 2011, telah berjaya dgn jayanya majlis pertunangan kami berdua. terima kasih kpd rakan2 yg hadir. kwn2 band dr Joho, kwn2 Nina dr UMP, & kwn2 dr Kulai. trima kasih jgk kwn2 yg dtg tlg snapkn gmbar kami! utk tunang tiada budget gambar. spatutnya ada 2 camera yg beroperasi merakamkan gambar ketika majlis tersebut, tp syg SD card Paen corrupted. gambar2 yg cantik hilg begitu sahaja. majlis kami buat simple2 je. tiada khemah apa2 pun. buat dlm dewan mini di flat Tmn Putri, Kulai. alhamdulillah majlis berjalan lancar. thx kt Ibu & Mak sbb bersungguh2 menyediakan gubahan hantaran yg cantik2!!

mmber2 aku ade gk tnya, ‘nebes x nk jd tunang orang?’ sehari sblm aku bertunang.
aku lek je uh & jawab, ‘xdla, biase je… lek uh tunang je kot. bkn akad nikah’. gle kerek an aku?
bila tiba hari yg sebenarnya, hamek kau, seram sejuk satu badan…
hahahaa

dear, syg xblh lupa masa kamu turun dr umah nk masuk dewan. dr jauh syg nmpak kamu mcm bidadari lah. hamboiiii!!! stat dr tu lah bdn syg seram sejuk je rase… mcm mana lah nnt time akad nikah kn dear?

so….,
serba sedikit gambar yg dirakam ketika majlis tersebut…

sampai sini dulu.

sekian,
spread the love!!!

2012 is a new begining

salam alaikum semua!
selamat tahun baru 2012!!
tiggalkan semua kenangan pahit anda yg lepas. kita bawa yg indah itu terus ke depan! kita cipta bahagia pada masa akan datang & seterusnya. yg duka itu jdkn batu loncatan utk anda terus maju! yeaaah!!! terima kasih sekali lagi sbb anda still dtg menjenguk blog ini. walaupun dlm 2011 aku jrg update. ketiada masaan mungkin. tp insyaallah dlm 2012 ni, aku akn kembali active update blog ni utk tatapan anda yg mengunjungi blog ini. dan insyaAllah aku akn create domain baru utk nmpakkan blog ni lebih official! so, dlm post ni aku nk kongsi apa yg berlaku pada 2011. xdla bnyk cerita cuma, ada lah sedikit perkongsian dgn anda semua.

2011 aku masih dgr lagu2 keras seperti mereka di atas. yup! jiwa aku masih ada kekerasan disebalik kelembutan.rraauuww!!!

orang lama. t-shirt ni mmbr aku Ikhwan yg bagi. thx Don!

cap. 2011, aku selalu pakai cap ni. beli time sale Raya Aidilfitri. selesa & simple. aku nk beli fullcap, tp dh berjuta org pakai kt Malaysia ni. xrare lah!haha!

kitab terfaktab! artwork aku tahun 2010 jd front cover kitab ni. an urban, indie books from my fellow. thx Karim! harap2 sgt 2012 ramai lg yg boleh berkolaborasi dgn aku. heh!
p/s: ehem2, bila boleh dpt ehem2 en Karim?

ouh ouh ouch! yup. ini kotak iPad2 pemberian Bonda. hilang sama2 dgn D80 aku. 12.11.2011 tarikh hilangnya. aku guna xsampai 4 bulan. serious gadget ni sgtttt best! insyaAllah 1 hari nnt, aku akan ganti semula. ambillah pencuri oi… iPad tu tetap kepunyaan aku sbb aku engrave nama aku kt belakang iPad tu! hahahaa padan muka kau!!! D80, bersemadilah engkau bersama tuan barumu… smoga dia menghargai mu ya… terima kasih sebab berkhidmat dgn baik & sempurna dgn aku! dlm masa sebulan aku cari fund & recover smula dari kehilangan camera aku. alhamdullilah kini aku dh lengkap!!

Perodua. alhamdulillah… sampai hari ni aku masih di sini mencari rezeki utk teruskan kehidupan aku.

Jiwa tetap halus brader!!! tahun 2011 aku bnyk tgk konsert band2 yg legend je. mcm search, sweet charity & blues gang. yelah, sementara mereka ada… ayah, thx sbb ajar & kenalkn along pd mereka. ayah ialah legend rock no1 pada along!!!

riding2. dh kurang. awal2 tahun 2011 je aku active. skrg aku dh gemok. nk kayuh pn malas. kesian basikal aku tersadai kt store rumah. mana tahu 2012 aku kembali ride utk kekalkn kesihatan? ye x?

kereta kebanggaan nasional! tidak pernah menghampakan!!!

2011 aku kembali semula kpd Dunhill. lepas batuk2 hisap LM menthol, aku beralih pada Dunhill. dunhill sgt sedap lebih2 lagi bila lepas makan! maaaaaaasyuk!

Band? 21HB January ni insyaallah performance aku yg last dlm band. lpas tu aku nk quit! opsss! bkn quit main music. aku nk quit main band je. aku xblh nk bahagi masa & utk tahun 2012, aku nk focus kt Photography dulu. Music dh ada dlm jiwa ni brader. mana boleh quit!!!
p/s: gitar ni aku kene pgg, xblh baling. berderai nnt, aku yg rugi. haha

roots roots roots. love peace & harmony. sentiasa dengar kata beliau dlm setiap lagunya sebab keamanan itu penyelesaian paling utama!

& terakhir paling bermakna dlm 2011, pertunangan aku dgn Gadis!!! berlangsung pada 25 dec 2011. insyaAllah 2012 akan aku tamatkan status sebagai seorang lelaki bujang. hehee… selangkah je lagi. so, skarang aku dlm process utk mencari fund buat khawin! anda2 semua kena lah tolong. mcm mana? hire lah aku!!! hahahaa…

thx again kpd pengunjung2 blog ini!

sampai sini.
sekian.

2011 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2011 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

The concert hall at the Syndey Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 12,000 times in 2011. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 4 sold-out performances for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

Image

a sleeping rockstar

Image

where i end and you begin

Image

a month without a DSLR

yup,

hari ni 12.12.2011 genap sebulan Azri Aris tanpa DSLR.

berapa lama lagi agak2 Azri Aris akn terus hidup tanpa DSLR?

sama2 kita mngira bermula dari hari ini..

 

sekian, terima kasih =)

hahahaaa

please refer below link:
https://azriphotoblog.wordpress.com/2011/12/04/thank-god-i-still-have-a-camera/

thank god i still have a camera

……..

tolong la pulang…
tolong la…
tolong…

seumur hidup aku, aku xpernah pun mencuri brg2 org.
aku xpernah iri hati pn dgn apa yg org ada.
aku kumpul duit kalau nk dapatkn sesuatu.
tp knapa tiba2.
org ambil dr aku??!!!

BABI!!! SIAL!!!

mana keadilan dlm dunia ni?
knapa aku kna rasa mcm ni?!!

within 45mins, im nothing!!

Salam,

kwn2 smua.thx ye sbb ingt kt aku.ujian ni cukuuup buat aku rasa down.aku beli cmera tu guna duit PTPTN thun 2008 dlu.1sem aku mntk duit ayh utk mkn.bnyk sgt gmbr2 yg aku dh rakam.band,kwn2,tmpt,family n wedding.skrg yg tgl gmbr2 kt blog je.ipad plak pemberian dr ibu aku.6bln je smpat guna.ksian kt ibu.along mnta maaf ye ibu sbb xjg ipad tu dgn baik.slalu along bwk ipad tu kemana2 dlm beg.tp td along leka.along nk cepat pg toilet & lunch.kwn2 yg mntk tlg aku ambil gmbr utk wedding(don & wansong),maaf aku xdpt tunaikan.yg ade pn cam HP & SLR je.gadis,thx sbb kamu ada dgn sy spnjg hari ni.trima kasih sbb sanggup kongsi duka dgn sy.nasib baik Bilal xhilang kn?psn kt erin mntk maaf ye.sbb sshkn dia pg 2 giant yg slh.GPS pn hilang,smua tmpt2 faveret hilang.xthu dh nk pg mna2 lpas ni sbb xthu jln.arep,adib & razlan thx sbb call.dian thx sbb tumpangkn nina tdur rmh kamu.

Aku pandang brg2 itu kerana ‘nilai sentimental’ nya,bkn kerana ‘nilai ringgit’ nya sebab aku percaya ringgit blh dicari, tp masa & kenangan xblh.

Tuhan, aku percaya dgn Qada’ & Qadar mu.aku redha & aku juga percaya setiap apa yg berlaku ada hikmahnya.syukur kerna kau tidak hilangkan keluarga,kekasih,kwn2 & rzekiku.

Kwn2 smua,anggap la ini sbgai iktibar.jgn sesekali tglkn apa2 jua brg yg berharga dlm kereta wlau seminit!

Ttup cerita ni, kita buka crita baru! D700 + 17-55mm f2.8 + 50mm f1.4 + 70-200mm f2.8 wa nk lamar lu org! 2years lead time!! standby!! Ibu, along cuba dptkn smula ipad yg ibu bg tu ye.along terkilan sgt bu…

Sekian, terima kasih.

-azri aris-
-13/11/2011-

mighty love #24 & friends

salam evrybody!
cuti ry yg sgt panjang….!
Aku mnghargai setiap masa santai yg ada utk dihabiskn bersama keluarga, gadis & kwn2. Kna bahagi btul2 biar adil. Hahaaa.
So, brjln dgn gadis ke Johor cr brg sikit, then lunch dgn loq & wan song. Ptg tu balik : Angsana > Jackel tampoi > Angsana smula > Kulai g amik mak cik > Nasi lemak wak kentut > Psr mlm > Rumah gadis > Rumah ibu & ayah. Sronok sronok! Tp smua gmbr di bawah taken at Johor. Kt Kulai tadak amik.

salam aidiladha 1432H

assalammualaikum semua!!!

selamat menyambut hari raya aidiladha 1432H kepada ibu,ayah,gadis & kwn2 yg visit blog ni.
bermakna & sgt bermakna!
Hahahaa.
Mudah2an Allah permudahkan segala urusan kita utk langkah yg seterusnya ye gadis?

Gambar2 kt bawah ni semuanya di ambil di kampung halamanku, Felda Bukit Batu.

Light Grafitti

Love is like light

until here.

Spread the love!

who are you?

Salam…

Ada 2 jenis org yg ambil gmbr dlm dunia ini.
1) atas nama seni
2) atas nama duit

Yg mana satu anda?

sekian.

Spread the love

mighty love #23

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: