photos – life – thought

oh gadis!

azri & nina – wedding invitation video teaser

salam,

selamat menonton video teaser jemputan ke majlis perkahwinan kami.
video jemputan yg sepenuhnya akn di muat naik pada masa akan datang.

Advertisements

azri & nina – our date in a studio

helloooooo lovers!!!

ini kali pertama kami bercinta di dalam studio. hahaaa… sumpah seronok. nina mmg xper1nah masuk studio jamming & aku amik keputusan utk ajak dia ke studio. we just spend half an hour je, but it was really fun!! aku bagi dia cuba aku punya interest. n maybe after dis aku kena cuba memasak & bersolek. hahahaa…

dan aku ada rakam lagu yg aku cipta utk gadis. kami nyanyi sama2.. utk kali pertamanya jugak! hahaa… insyaAllah klau ada rzeki, aku buat lagu lain, rakam & upload di sini.

sampai di sini =)

spread the lovee!!!


mighty love #25

thx tunang ku dtg melawat sy di sini. last sem & u need to work hard! ingat, perjalanan kita masih jauh. lpas ni kamu akan menempuh alam yg lebih mencabar.

sekian…

spread the love

p/s: honey, kahwin jum!!!


mighty love #24


syukur…!! first outing kami selepas bergelar ‘tunang’. seharian bersama berjalan-jalan sekitar ibu kota. makan2. minum2. gurau2. mrajuk2. hahahaa… manisnya! seronok sgt dpt jumpa kamu gadis! sekian lama kita berjauhan. akhirnya dpt juga bersua. terima kasih sbb luangkn masa utk saya sblum pulang ke Johor =)

harap bersabar sebab gambar di bawah boleh bergeark!

sampai sini dulu.
spread the love!!


hari pertunangan Azri & Nina

salam,

alhamdullillah syukur nikmat… tanggal 25 dec 2011, telah berjaya dgn jayanya majlis pertunangan kami berdua. terima kasih kpd rakan2 yg hadir. kwn2 band dr Joho, kwn2 Nina dr UMP, & kwn2 dr Kulai. trima kasih jgk kwn2 yg dtg tlg snapkn gmbar kami! utk tunang tiada budget gambar. spatutnya ada 2 camera yg beroperasi merakamkan gambar ketika majlis tersebut, tp syg SD card Paen corrupted. gambar2 yg cantik hilg begitu sahaja. majlis kami buat simple2 je. tiada khemah apa2 pun. buat dlm dewan mini di flat Tmn Putri, Kulai. alhamdulillah majlis berjalan lancar. thx kt Ibu & Mak sbb bersungguh2 menyediakan gubahan hantaran yg cantik2!!

mmber2 aku ade gk tnya, ‘nebes x nk jd tunang orang?’ sehari sblm aku bertunang.
aku lek je uh & jawab, ‘xdla, biase je… lek uh tunang je kot. bkn akad nikah’. gle kerek an aku?
bila tiba hari yg sebenarnya, hamek kau, seram sejuk satu badan…
hahahaa

dear, syg xblh lupa masa kamu turun dr umah nk masuk dewan. dr jauh syg nmpak kamu mcm bidadari lah. hamboiiii!!! stat dr tu lah bdn syg seram sejuk je rase… mcm mana lah nnt time akad nikah kn dear?

so….,
serba sedikit gambar yg dirakam ketika majlis tersebut…

sampai sini dulu.

sekian,
spread the love!!!


2012 is a new begining

salam alaikum semua!
selamat tahun baru 2012!!
tiggalkan semua kenangan pahit anda yg lepas. kita bawa yg indah itu terus ke depan! kita cipta bahagia pada masa akan datang & seterusnya. yg duka itu jdkn batu loncatan utk anda terus maju! yeaaah!!! terima kasih sekali lagi sbb anda still dtg menjenguk blog ini. walaupun dlm 2011 aku jrg update. ketiada masaan mungkin. tp insyaallah dlm 2012 ni, aku akn kembali active update blog ni utk tatapan anda yg mengunjungi blog ini. dan insyaAllah aku akn create domain baru utk nmpakkan blog ni lebih official! so, dlm post ni aku nk kongsi apa yg berlaku pada 2011. xdla bnyk cerita cuma, ada lah sedikit perkongsian dgn anda semua.

2011 aku masih dgr lagu2 keras seperti mereka di atas. yup! jiwa aku masih ada kekerasan disebalik kelembutan.rraauuww!!!

orang lama. t-shirt ni mmbr aku Ikhwan yg bagi. thx Don!

cap. 2011, aku selalu pakai cap ni. beli time sale Raya Aidilfitri. selesa & simple. aku nk beli fullcap, tp dh berjuta org pakai kt Malaysia ni. xrare lah!haha!

kitab terfaktab! artwork aku tahun 2010 jd front cover kitab ni. an urban, indie books from my fellow. thx Karim! harap2 sgt 2012 ramai lg yg boleh berkolaborasi dgn aku. heh!
p/s: ehem2, bila boleh dpt ehem2 en Karim?

ouh ouh ouch! yup. ini kotak iPad2 pemberian Bonda. hilang sama2 dgn D80 aku. 12.11.2011 tarikh hilangnya. aku guna xsampai 4 bulan. serious gadget ni sgtttt best! insyaAllah 1 hari nnt, aku akan ganti semula. ambillah pencuri oi… iPad tu tetap kepunyaan aku sbb aku engrave nama aku kt belakang iPad tu! hahahaa padan muka kau!!! D80, bersemadilah engkau bersama tuan barumu… smoga dia menghargai mu ya… terima kasih sebab berkhidmat dgn baik & sempurna dgn aku! dlm masa sebulan aku cari fund & recover smula dari kehilangan camera aku. alhamdullilah kini aku dh lengkap!!

Perodua. alhamdulillah… sampai hari ni aku masih di sini mencari rezeki utk teruskan kehidupan aku.

Jiwa tetap halus brader!!! tahun 2011 aku bnyk tgk konsert band2 yg legend je. mcm search, sweet charity & blues gang. yelah, sementara mereka ada… ayah, thx sbb ajar & kenalkn along pd mereka. ayah ialah legend rock no1 pada along!!!

riding2. dh kurang. awal2 tahun 2011 je aku active. skrg aku dh gemok. nk kayuh pn malas. kesian basikal aku tersadai kt store rumah. mana tahu 2012 aku kembali ride utk kekalkn kesihatan? ye x?

kereta kebanggaan nasional! tidak pernah menghampakan!!!

2011 aku kembali semula kpd Dunhill. lepas batuk2 hisap LM menthol, aku beralih pada Dunhill. dunhill sgt sedap lebih2 lagi bila lepas makan! maaaaaaasyuk!

Band? 21HB January ni insyaallah performance aku yg last dlm band. lpas tu aku nk quit! opsss! bkn quit main music. aku nk quit main band je. aku xblh nk bahagi masa & utk tahun 2012, aku nk focus kt Photography dulu. Music dh ada dlm jiwa ni brader. mana boleh quit!!!
p/s: gitar ni aku kene pgg, xblh baling. berderai nnt, aku yg rugi. haha

roots roots roots. love peace & harmony. sentiasa dengar kata beliau dlm setiap lagunya sebab keamanan itu penyelesaian paling utama!

& terakhir paling bermakna dlm 2011, pertunangan aku dgn Gadis!!! berlangsung pada 25 dec 2011. insyaAllah 2012 akan aku tamatkan status sebagai seorang lelaki bujang. hehee… selangkah je lagi. so, skarang aku dlm process utk mencari fund buat khawin! anda2 semua kena lah tolong. mcm mana? hire lah aku!!! hahahaa…

thx again kpd pengunjung2 blog ini!

sampai sini.
sekian.


within 45mins, im nothing!!

Salam,

kwn2 smua.thx ye sbb ingt kt aku.ujian ni cukuuup buat aku rasa down.aku beli cmera tu guna duit PTPTN thun 2008 dlu.1sem aku mntk duit ayh utk mkn.bnyk sgt gmbr2 yg aku dh rakam.band,kwn2,tmpt,family n wedding.skrg yg tgl gmbr2 kt blog je.ipad plak pemberian dr ibu aku.6bln je smpat guna.ksian kt ibu.along mnta maaf ye ibu sbb xjg ipad tu dgn baik.slalu along bwk ipad tu kemana2 dlm beg.tp td along leka.along nk cepat pg toilet & lunch.kwn2 yg mntk tlg aku ambil gmbr utk wedding(don & wansong),maaf aku xdpt tunaikan.yg ade pn cam HP & SLR je.gadis,thx sbb kamu ada dgn sy spnjg hari ni.trima kasih sbb sanggup kongsi duka dgn sy.nasib baik Bilal xhilang kn?psn kt erin mntk maaf ye.sbb sshkn dia pg 2 giant yg slh.GPS pn hilang,smua tmpt2 faveret hilang.xthu dh nk pg mna2 lpas ni sbb xthu jln.arep,adib & razlan thx sbb call.dian thx sbb tumpangkn nina tdur rmh kamu.

Aku pandang brg2 itu kerana ‘nilai sentimental’ nya,bkn kerana ‘nilai ringgit’ nya sebab aku percaya ringgit blh dicari, tp masa & kenangan xblh.

Tuhan, aku percaya dgn Qada’ & Qadar mu.aku redha & aku juga percaya setiap apa yg berlaku ada hikmahnya.syukur kerna kau tidak hilangkan keluarga,kekasih,kwn2 & rzekiku.

Kwn2 smua,anggap la ini sbgai iktibar.jgn sesekali tglkn apa2 jua brg yg berharga dlm kereta wlau seminit!

Ttup cerita ni, kita buka crita baru! D700 + 17-55mm f2.8 + 50mm f1.4 + 70-200mm f2.8 wa nk lamar lu org! 2years lead time!! standby!! Ibu, along cuba dptkn smula ipad yg ibu bg tu ye.along terkilan sgt bu…

Sekian, terima kasih.

-azri aris-
-13/11/2011-


mighty love #24 & friends

salam evrybody!
cuti ry yg sgt panjang….!
Aku mnghargai setiap masa santai yg ada utk dihabiskn bersama keluarga, gadis & kwn2. Kna bahagi btul2 biar adil. Hahaaa.
So, brjln dgn gadis ke Johor cr brg sikit, then lunch dgn loq & wan song. Ptg tu balik : Angsana > Jackel tampoi > Angsana smula > Kulai g amik mak cik > Nasi lemak wak kentut > Psr mlm > Rumah gadis > Rumah ibu & ayah. Sronok sronok! Tp smua gmbr di bawah taken at Johor. Kt Kulai tadak amik.


mighty love #23

This slideshow requires JavaScript.


mighty love #22

Enjoy the video guys! Hope you like it! Your commnt is highly appriciated!

Spread the love!!


Sekejap saja

20110622-110340.jpg

Sejahtera semuanya!


quite! she told everything…

no words can describe my feeling towards her that night. thx Allah, Ibu, Ayah, Gadis & also Bilal. =)

my show went so-so that day. been long time not play with G7. plug & play. but still nice. thx ayul, peter & nizam.

Kecik, izwan, herwan, loq, aypul, abang, mizi

long journey but i felt so happy in the end. i learn that world still need me.

gadis, Love You!!


a song for you

dedicate this song for my dearest cinta: gadis


mighty love #21 – part 2

cont’ from previous post, this is the rest =)

DSC_0264

(more…)


mighty love #21 – part 1

somewhere only we know

banyak sgt gmbr pd hari bercinta lepas. so this is the 1st part. =)

Untitled-2

DSC_0047

DSC_0046

(more…)


mighty love #20

gadis, gadis, gadis!!!

thank you sooo much!!
skrg sy boleh on9 dgn tenang!!!

anyum nyum nyum nyummm!!!
hahahaa

thx dtg sini & pnjmkn laptop kamu.
cyg terharu sgt!
nnt cyg upload gmbr kita k..
tggu jea..

lg skali..

anyum nyum nyum nyummm!!!


mighty love #19

DSC_0061

bercihnta berchinta & berchinta

(more…)


mighty love #18

satay zul 2

(more…)


terima kasih GADIS!!!

fullhouse

(more…)