photos – life – thought

oh petang itu

Mull, Debauch to Kuala Lumpor (component two)

The Actors Studio @ Lot 10, Bukit Bintang, Kuala Lumpur.
Time: 2:00PM – 11:45PM

Space Gambus Experiment (2:00 – 3:00)
Reset to Zilch (3:00 – 4:00)
The Psalms (4:00 – 5:00)
Damn Dirty Apes (5:00 – 6:00)
Love/Comes (6:00 – 7:00)
– – – Break – – –
This is Atlantis (7:45 – 8:45)
Akta Angkasa (8:45 – 9:45)
Muck (9:45 – 10:45)
Killeur Calculateur (10:45 – 11:45)

Space Gambus Experiment

Reset to Zilch

Damn Dirty Apes

This is Atlantis

Akta Angkasa

Killeur Calculateur

sehingga jumpa lagi!

Advertisements

converse – acts of disruption @Grafa

assalammualaikum…,

“irama & lagu tak dapat dipisahkan” – P.Ramlee

“lagu & kawan-kawan tak dapat dipisahkan” – Azri Aris

AKTA ANGKASA

i/am/rain

*******************************************************************************

kawan kawan


happy birthday Carlos


#igbroga2012 – Instagram mates outing at Broga Hill

instagram menyebabkan kami bertemu. memang xsangka sebab dgn apps mudah ini aku dapat kenalan baru yg:
1) super friendly
2) happy go lucky
3) funky dunky
4) creative
5) hebat
6) power
7) funny

pendakian start pukul 5:00am & kami selamat trun semula kira-kira pukul 9:50am
banyak gambar yg kami berjaya tangkap & kami share utk kwn2 IG lain.

pengerusi:
ned
jemaah:
carlosnizam
mohd ming
rezal
raudahrahim
amirah ibrahim
siti sandi

selamat menonton!

sekian!
harap akan ada lagi aktiviti yg lebih menarik selepas ini ya kwn2.


azri & nina – our date in a studio

helloooooo lovers!!!

ini kali pertama kami bercinta di dalam studio. hahaaa… sumpah seronok. nina mmg xper1nah masuk studio jamming & aku amik keputusan utk ajak dia ke studio. we just spend half an hour je, but it was really fun!! aku bagi dia cuba aku punya interest. n maybe after dis aku kena cuba memasak & bersolek. hahahaa…

dan aku ada rakam lagu yg aku cipta utk gadis. kami nyanyi sama2.. utk kali pertamanya jugak! hahaa… insyaAllah klau ada rzeki, aku buat lagu lain, rakam & upload di sini.

sampai di sini =)

spread the lovee!!!


#primeouting2012azriaris

salam,
sempena hari cuti pertabalan YDP Agong, pada 11 April 2012 (Rabu), aku telah mengambil keputusan utk outing ke bandaraya Kuala Lumpur. pada mulanya aku invite kwn2 kt instag, ada yg nk join, tp mungkin disebabkan kelapangan masa yg tidak diizinkn, mrk xjoin. so, seorang diri lah aku ke kotaraya kuala lumpur bertemankan kamera + 35mm yg dipinjam dr zuraimi. yup, sbb itulah nama post ni prime-outing. sbb aku hanya guna prime lens. nk jugak rasa mcm mana pengalaman merasai viewfinder FX body yg attach 50mm. heee…

selamat scrol ke bawah =)

below are the original & instagram(square pic) version:


you play, they dance


AKTA ANGKASA : art of noise, City Plaza Johor Bahru

if my picture here failed to express their soul playing the noise, please watch this video:


toe: the five six seven Asian tour 2012 – Bentley Kuala Lumpur

Toe is a Japanese music group. While mentioned in many post-rock circles, their song structure and dynamics are similar to many popular math rock artists.
Toe is composed of Kashikura Takashi on drums, Mino Takaaki on guitar, Yamane Satoshi on bass guitar, and Yamazaki Hirokazu on guitar. – wikipedia

this is the best ever math rock band for me. an easy listening to deep soul sound make everyone move. a 2 hours of performance at Bently Music, Kuala Lumpur. it was my 2nd time to see them performing live in front of me & it was very exciting! here they are:

TQ for viewing.


Le Tour De Langkawi 2012 – Stage 6 – Chin Swee Caves Tample

assalamualaikum WBT

keghairahan dlm diri aku utk melihat & merakamkn gambar pendaki2 bukit berbasikal sangat membuak2. walaupun pd ketika itu aku kurg sihat (ehem2). aku mintak MC & terus ke Chin Swee Caves Tample. spot yg sangat cool utk melihat dgn lebih dekat climber2 ni berhempas pulas mendaki hingga ke puncak Genting Highland! aku xblh bygkn betapa sihatnya mereka, betapa kental nya mental mereka, betapa fit nya mereka semua!!! aku teringin nk naik kuda kuning aku mendaki ke Genting Highland 1 hari nanti. insyaallah la klau kuda kuning aku tu dh bertukar kepada yg lebih ringan! hahaha… cukup berpuas hati & berbaloi2 mak oi! supporter2 kental “LeTua”, “sprintMachine” yg dtg memriahkan lg suasana pada ketika itu. terima kasih kpd mereka kerana sponsor kambing bakar!!! sumpah next year aku nk pg lagi. trima kasih juga kpd en ameer sbb ajak pg! serious aku xboleh terangkan dgn kata2 perasaan aku alamai ketika itu di blog ini. so rider2 kental, kwn2 rider, selamat menjamu beberapa gambar di bawah!
(p/s: nnt aku upload video)


mighty love #25

thx tunang ku dtg melawat sy di sini. last sem & u need to work hard! ingat, perjalanan kita masih jauh. lpas ni kamu akan menempuh alam yg lebih mencabar.

sekian…

spread the love

p/s: honey, kahwin jum!!!


i/am/what/i/am

hey-o gojes people!

just playin wth PS. lama rasanya xada wedding job. heheee…

until here…

spread the love yaw!!!


congratulation Mr Syed Haikal!!!

all the best for your future life, wife, work, family, & dreams!

terima kasih kerana berkenalan dgn aku kal. it’s really great to know you brother!

Mr & Mrs Haikal


KC & OCB Launch Party @Grafa – 29th Jan 12

hello & hello

been soooo long x snap gmbr2 gig. 29th Jan’12 – went to Grafa for KC & OCB split launch party! i found lots of happy & friendly people & friends. sure, kalau ada party mcm ni, aku xkn miss! here’s the series:

Grafa. where? click here

isi perut Grafa

smex

setahun kerja, blum tentu aku dpt simpn duit beli ini bike

can

RM12 for fun, friends, & souvenir. isn’t it cool?

smex again. sound check for KC

grafiti wall

and the show begin!
Jin Hackman

KC

legendary OCB

thank you so much!!!

spread the love


photo outing – rumah lama

salam semua.
kali ni outing ke dua bersama rakan2 gambar.
tempat: rumah lama jalan chulan

balik dr outing aku diserang demam seseme. sekumpulan nyamuk yg dahagakan darah manuasia mnyrang kaki ku yg mulus sewaktu sesi bergambar sdg dijalankan. aku bawak balik kenangan & kesan bintat yg agak banyak! the outing was blast. kita main CLS. but bnyk pics CLS dlm body Razlan. so ini yg ada dlm body aku.

sekian.
spread the love!


mighty love #24


syukur…!! first outing kami selepas bergelar ‘tunang’. seharian bersama berjalan-jalan sekitar ibu kota. makan2. minum2. gurau2. mrajuk2. hahahaa… manisnya! seronok sgt dpt jumpa kamu gadis! sekian lama kita berjauhan. akhirnya dpt juga bersua. terima kasih sbb luangkn masa utk saya sblum pulang ke Johor =)

harap bersabar sebab gambar di bawah boleh bergeark!

sampai sini dulu.
spread the love!!


hari pertunangan Azri & Nina

salam,

alhamdullillah syukur nikmat… tanggal 25 dec 2011, telah berjaya dgn jayanya majlis pertunangan kami berdua. terima kasih kpd rakan2 yg hadir. kwn2 band dr Joho, kwn2 Nina dr UMP, & kwn2 dr Kulai. trima kasih jgk kwn2 yg dtg tlg snapkn gmbar kami! utk tunang tiada budget gambar. spatutnya ada 2 camera yg beroperasi merakamkan gambar ketika majlis tersebut, tp syg SD card Paen corrupted. gambar2 yg cantik hilg begitu sahaja. majlis kami buat simple2 je. tiada khemah apa2 pun. buat dlm dewan mini di flat Tmn Putri, Kulai. alhamdulillah majlis berjalan lancar. thx kt Ibu & Mak sbb bersungguh2 menyediakan gubahan hantaran yg cantik2!!

mmber2 aku ade gk tnya, ‘nebes x nk jd tunang orang?’ sehari sblm aku bertunang.
aku lek je uh & jawab, ‘xdla, biase je… lek uh tunang je kot. bkn akad nikah’. gle kerek an aku?
bila tiba hari yg sebenarnya, hamek kau, seram sejuk satu badan…
hahahaa

dear, syg xblh lupa masa kamu turun dr umah nk masuk dewan. dr jauh syg nmpak kamu mcm bidadari lah. hamboiiii!!! stat dr tu lah bdn syg seram sejuk je rase… mcm mana lah nnt time akad nikah kn dear?

so….,
serba sedikit gambar yg dirakam ketika majlis tersebut…

sampai sini dulu.

sekian,
spread the love!!!


within 45mins, im nothing!!

Salam,

kwn2 smua.thx ye sbb ingt kt aku.ujian ni cukuuup buat aku rasa down.aku beli cmera tu guna duit PTPTN thun 2008 dlu.1sem aku mntk duit ayh utk mkn.bnyk sgt gmbr2 yg aku dh rakam.band,kwn2,tmpt,family n wedding.skrg yg tgl gmbr2 kt blog je.ipad plak pemberian dr ibu aku.6bln je smpat guna.ksian kt ibu.along mnta maaf ye ibu sbb xjg ipad tu dgn baik.slalu along bwk ipad tu kemana2 dlm beg.tp td along leka.along nk cepat pg toilet & lunch.kwn2 yg mntk tlg aku ambil gmbr utk wedding(don & wansong),maaf aku xdpt tunaikan.yg ade pn cam HP & SLR je.gadis,thx sbb kamu ada dgn sy spnjg hari ni.trima kasih sbb sanggup kongsi duka dgn sy.nasib baik Bilal xhilang kn?psn kt erin mntk maaf ye.sbb sshkn dia pg 2 giant yg slh.GPS pn hilang,smua tmpt2 faveret hilang.xthu dh nk pg mna2 lpas ni sbb xthu jln.arep,adib & razlan thx sbb call.dian thx sbb tumpangkn nina tdur rmh kamu.

Aku pandang brg2 itu kerana ‘nilai sentimental’ nya,bkn kerana ‘nilai ringgit’ nya sebab aku percaya ringgit blh dicari, tp masa & kenangan xblh.

Tuhan, aku percaya dgn Qada’ & Qadar mu.aku redha & aku juga percaya setiap apa yg berlaku ada hikmahnya.syukur kerna kau tidak hilangkan keluarga,kekasih,kwn2 & rzekiku.

Kwn2 smua,anggap la ini sbgai iktibar.jgn sesekali tglkn apa2 jua brg yg berharga dlm kereta wlau seminit!

Ttup cerita ni, kita buka crita baru! D700 + 17-55mm f2.8 + 50mm f1.4 + 70-200mm f2.8 wa nk lamar lu org! 2years lead time!! standby!! Ibu, along cuba dptkn smula ipad yg ibu bg tu ye.along terkilan sgt bu…

Sekian, terima kasih.

-azri aris-
-13/11/2011-


mighty love #24 & friends

salam evrybody!
cuti ry yg sgt panjang….!
Aku mnghargai setiap masa santai yg ada utk dihabiskn bersama keluarga, gadis & kwn2. Kna bahagi btul2 biar adil. Hahaaa.
So, brjln dgn gadis ke Johor cr brg sikit, then lunch dgn loq & wan song. Ptg tu balik : Angsana > Jackel tampoi > Angsana smula > Kulai g amik mak cik > Nasi lemak wak kentut > Psr mlm > Rumah gadis > Rumah ibu & ayah. Sronok sronok! Tp smua gmbr di bawah taken at Johor. Kt Kulai tadak amik.


mighty love #23

This slideshow requires JavaScript.